Menü Bezárás

5 tipp, hogy jobban menjen az angol!

Ha már eljutottál odáig, hogy beszélj egy kicsit angolul, akkor sok különböző nyelvtanulási módszer áll a rendelkezésedre, hogy tovább fejleszd beszédkészségedet. A beszéd szórakoztató, ami azt jelenti, hogy a következő technikák is szórakoztatóak lehetnek a számodra. Így érdekesebbé teheted a tanulási folyamatodat.

  1. Beszélj sokat! Legyél magabiztos, és beszélj angolul, amilyen gyakran csak tudsz, és minél több emberrel. Ne félj a hibáktól! Ha többet gyakorolsz, az javítja a folyékonyságát.
  2. Hozd ki a legtöbbet a rendelkezésére álló technológiából! A mobiltelefon, számítógép, vagy a tablet, rengeteget lehetőséget kínál a tanulásra. Az idegen nyelvű videók, filmek, vagy alkalmazások, segíthetnek a nyelv fejlesztésében.
  3. Hallás utáni értés. Hallgasd meg a híreket angolul. Szerezz információkat az aktuális eseményekről, a politikáról, a tudományról és a technológiáról, az üzleti életről és a világ eseményeiről. Fedezd fel, mi történik szerte a világon, azáltal, hogy angol nyelvű híreket olvasol, vagy hallgatsz.
  4. Hangos olvasás. Olvass fel hangosan egy magazinból vagy újságból! Még egyszerűbb, ha kedvenc tévéműsorodat nézed, angol felirattal. Ez egy nagyszerű módja a kiejtés gyakorlásának, mert nem kell aggódnod a nyelvtan miatt.
  5. Minden nap tanulj meg egy új szót. Válassz egy új angol szót, és alkoss vele mondatokat!

Ha biztos tudásra akarunk szert tenni, mindig válogathatunk nyelviskolák között. Azonban az sem mindegy, hogy mit kínál az adott nyelviskola. Fontos, hogy tisztában kegyünk azzal, hogy hol vannak az elakadásaink a tanulásunkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük