Menü Bezárás

Miért válassza a borosüveg csavarzárat?

A borkultúra közel egyidős az emberiség történetével. A fennmaradt ókori leletek között is találtak a kutatók, régészek borfogyasztáshoz kapcsolható maradványokat. A bor társadalmi osztálytól, vallástól függetlenül megtalálható volt az asztalokon. Ahogy fejlődött a borászat úgy került a parafadugó egyeduralkodóvá a palackok lezárásánál. A parafadugóval lezárt boroknál előfordulhat parafa hátrányából a dugóhiba (TCA fertőzés) mellett, hogy nem megfelelő tárolás esetén kiszáradhat és porladhat, ezzel megnehezítheti a kibontást. Illetve dugóhúzót sem tart mindenki magánál, vagy bele törhet a dugó a palackba bontásnál. A parafadugó gyártása magas költségű, a csavarzár ezzel szemben pedig sokkal olcsóbb.

Azonban néhány évtizeddel ezelőtt feltalálták a csavarzáras kapszulákat, amikkel megkönnyítették a borfogyasztó emberek életét. Téves információ, hogy csak az olcsó, silány minőségű borokat zárják csavarzárral. Prémium kategóriás borpincészetek is alkalmaznak már csavarzáras megoldást. Elsősorban költséghatékonyabb és a gyártási folyamata is gyorsabb. Ezen kívül a borok tárolását is egyszerűbbé teszi, mert nem szükséges fektetve tárolni, mint a parafadugóval zárt üvegeket. Könnyen bontható és zárható. Amit fontos megjegyezni, hogy a csavarzáras boroknál nincs lehetőség további érlelésre. A lezárást követően az üveg nem kap oxigént, ezért érdemes ezeket a borokat rövid időn belül elfogyasztani, hogy tökéletes ízű, élénk savas és friss legyen.

A borosüveg csavarzár remek lehetőség arra, hogy az üveg oldalán található címkével küllemre is még jobban összhangba tudjuk hozni a palackozott bort. Cégünknél különböző csavarzáras lehetőségek közül tudnak választani a vevők. Több száz szín közül van lehetőség választani, feliratozásra, logó nyomdázásra is van mód. Különböző méretű kapszulák érhetőek el, amelyek hő hatására rögtön rásimulnak az üveg tetejére és teljes biztos a szivárgásmentes biztosítás. 

A csavarzáras megoldást érdemes azért választani, mert sokkal praktikusabb, mint a parafadugós változat. Ki ne szeretne úgy elmenni túrázni, piknikezni, hogy ne kelljen a dugóhúzót is magával vinnie? Hanem csak egyszerűen a kezünkbe vennénk a bort és már nyithatnánk is az üveget és tölthetnénk a pohárba a nedűt, és fogyaszthatnánk is egyből? 

További részletekről a www.lantoscapsule.hu oldalon tud tájékozódni, ahol segítünk kérdéseire választ találni, abból pedig terméket formálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük