Menü Bezárás

A Weboldal készítés lépései

Kezdjük a tartalom tervezésével. Meglévő kép-, szöveg- és videófájlok fontosak is lesznek elsőkörben.  Egy vázlatot is érdemes lehet készíteni arról, hogy felvázold, ki vagy és mit csinálnak az alkotásaid: Mit oldanak meg? Hogyan éred el az ügyfeleket – kik ők? Miért akarsz elsősorban weboldalt? Ezen a ponton már van egy elképzelésed a következőkről: Piackutatás, Honlap tartalma és struktúrája, Pozicionálás, Bizalomépítés, Ajánlások gyűjtése, Garancia, Marketing terv, Kommunikációs terv.

Webdesign

A design a webhely legvizuálisabb része, és a tervezési szakaszban figyelembe kell venni. Milyen színeket szeretnél használni? Mely betűtípusok és tipográfia működnek a legjobban a webhelyeden? Kell-e változtatni az elrendezésen? Ha határozott elképzelésed van arról, hogy milyennek szeretnéd látni a webhelyed, itt az ideje, hogy ezt a gyakorlatban is megvalósuljon.

Ezeket érdemes leginkább szemügyre venni a design-nál: Stílus terv, Színvilág tervezés, Moodboard, Webdesign terv

Kivitelezés

  • Szövegírás: Miután a tartalomstratégia véget ért, ideje írni. Össze kell foglalni a weboldalad üzenetét és keresőoptimalizálást végezni.
  • Szerkezet: Érdemes lehet a webhelyen Word Press, WooCommerce témákat használni segítségül.
  • Tartalomfeltöltés: Az előre megírt, keresőoptimalizált weboldal tartalmát kell feltölteni: képeket, szövegeket, videókat és grafikákat.
  • Keresőoptimalizálás
  • Bővítmények telepítése

Utómunkálatok

A webhelyed egyben az otthonod, mindig folyamatban van. Lesz egy idő, amikor rá kell nézned, és megkérdezned magadtól: „Mindent megtettem?” De soha nem leszel igazán kész a webhelyeddel! Ez egy olyan projekt, amely örökre veled marad. Élvezd hát ezt a rövid időt, majd tervezd meg a hosszú távú célokat. Elsődleges szempont az új tartalom naprakészen tartása, majd gondoskodj arról, hogy minden eszközön olvasható legyen!

  • folyamatos tartalomfeltöltés, és a karbantartás

Mennyi időt vesz igénybe a domain regisztráció?

A domain regisztráció egy online folyamat. A domainek átlagos ideje 3 munkanap, míg a nem lokalizálté 24 óra.

Milyen a jó domain név?

A domain név regisztráció az első fontos lépés az online jelenlét megteremtésében. Ezzel azonosíthatja vállalkozását vagy személyes webhelyét, és kiemelheti a tömegből. A domain névnek könnyen megjegyezhetőnek és a webprojektnek megfelelőnek kell lennie. Ha hibamentes és nem ütközik más internetes felhasználással, akkor felvehető a regisztrálható domainek aktív listájára.

E-mail tárhely

Mit kell tudni a tárhelyekről? Hogyan hozz létre e-mail címet a saját tárhelyeden?

A legtöbb tárhelyfiók lehetővé teszi több e-mail cím létrehozását (10-től korlátlan számig), de fontos figyelembe venni, hogy ha sok van belőlük, mindegyiket be kell állítani az e-mail kliensében, hogy az olvasni tudod üzeneteidet minden helyen. Létezik azonban egy egyszerűbb megközelítés is, amellyel bármilyen e-mail címről (pl.: @yourname.com) közvetlenül a számítógépedre vagy mobileszközödre fogadhatsz e-maileket. Ez a megoldás álneveken vagy továbbításokon keresztül lehetséges, amelyek a bejövő postafiókban lévő e-maileket egy másik e-mail fiókba továbbítják. Emellett igénybe vehető E-mail tárhely szolgáltatás, melyek elérhetővé teszik a számodra, hogy minél több adatot tudj eltárolni, miután maximálisan kihasználtad az adott tárhelyedet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük