Menü Bezárás

Gipszkartonozásról és a kulcsrakész házakról 

A gipszkartonozás iránt egyre nagyobb az érdeklődés manapság. A gipszkartonból készült falat szinte bárhova be lehet építeni, de leggyakrabban térelválasztóként és álmennyezetként húzzák fel. Kulcsrakész házak esetében előfordulhat, hogy a téglából épült fő falak mellé lehetőség vagy szükség van egyéb helyiségek kialakítására is. Az álmennyezetet szinte mindig gipszkartonból készítik el a szakemberek, melyre hangulatos és környezetbarát világítást alakítanak ki. Remek megoldás többek között azért, mert az elektromos vezetékeket könnyen el lehet rejteni a gipszkarton falban, illetve kevés építési hulladék keletkezik a munka során.

A gipszkartonból épült falat azért szeretik, mert könnyű vele dolgozni, gyorsan szárad, ebből kifolyólag gyorsabban burkolható vagy festhető, mint egy téglából készült fal.  Ezen kívül a gipszkarton fal előnyei közé tartozik a költséghatékonyság, gyors és könnyű kialakíthatóság. Ezekre a falakra lehet polcokat is fúrni, tehát jól funkcionál. 

A gipszkartonozás ára függ a beépítésre kerülő gipszkarton típusától, a helyiség páratartalmától és hőmérsékletétől, hogy mennyezet aljzatra vagy meglévő falra kerül (ilyenkor a meglévő fal állapotától), szigeteléssel vagy anélkül kerül beépítésre, a gipszkarton réteg számától és a feladat bonyolultságától is. Az átlagárak bruttó négyzetméter árak, és nem tartalmazzák az anyagköltséget. Válaszfal építése esetén 2×1 réteggel minimum 5.300 Ft /m2 maximum 13.721 Ft/m2. Gipszkarton előtétfal ragasztás minimum 3 5.00 Ft/m2, maximum 11.000 Ft/m2. Ajtó kialakítása válaszfalba 32 000 Ft/m2, maximum 45 .000 Ft/m2. Dobozolás és rejtett világítás 18.500 Ft/m2, maximum 25.000 Ft/m2. Általánosságban elmondható, hogy a díszítő kartonozás a legdrágább munkafolyamat. Az árak ettől eltérően változhatnak. Mindig kérjük ki szakember véleményét a megfelelő minőségű munka érdekében.

Weboldalunkon lehetőség van gipszkartonozási kalkulátor segítségével nagyjából kiszámolni, hogy mennyibe kerül a gipszkartonozás házunkban. Ezen kívül generálkivitelezést is vállalunk, így együtt tervezhetjük meg álmaid házát. Keress minket bizalommal, készségesen állunk rendelkezésedre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük