Menü Bezárás

GmbH: A Németországi Korlátolt Felelősségű Társaság

A GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) rövidítése egy német jogi forma, amely egy korlátolt felelősségű társaságot jelöl. Ez a jogi entitás nagyon hasonló a korlátolt felelősségű társasághoz (Kft.) más országokban, például Magyarországon.

1. Felelősség Korlátozása:

A GmbH tulajdonosainak felelőssége korlátozott a vállalat által felvállalt kötelezettségekre. Ez azt jelenti, hogy a társaság tartozásaiért csak a vállalat vagyoni eszközei felelnek.

2. Adózási szempontok:

A GmbH adózási rendszere Németországban történő tevékenysége alapján változhat. Általában az adózási kötelezettségek magukban foglalják az üzleti és társasági adókat.

3. Tőke és Finanszírozás:

A GmbH alapítás elsődleges szempontja, hogy tőkét kell biztosítani, amely a vállalat alaptőkéjét képezi. Ez a tőke biztosítja a vállalat pénzügyi stabilitását és működésének hátterét.

4. Adminisztratív kötelezettségek:

A GmbH-nek számos adminisztratív kötelezettséget kell teljesítenie, ideértve az éves pénzügyi beszámolók elkészítését és benyújtását, valamint a társaság vezető tisztségviselőinek adatainak nyilvántartását.

5. Kézbesítési cím:

A GmbH-nek rendelkeznie kell egy hivatalos kézbesítési címmel Németországban, amelyen keresztül hivatalos dokumentumokat és értesítéseket fogadhat.

A GmbH jogi forma előnyei közé tartozik a felelősség korlátozása és a gazdasági stabilitás, ugyanakkor fontos megfelelő szintű tőkét biztosítani a vállalat számára, és betartani az adminisztratív kötelezettségeket a jogszabályoknak megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük