Menü Bezárás

Hogyan tisztítsunk műanyag nyílászárót?

A műanyag nyílászáró karbantartása ugyanolyan fontos, mint a fa ablakoké. Meg kell azonban jegyezni, hogy a műanyag ablakok sokkal kevesebb gondot igényelnek, mint a fa ablakok. Ezért döntöttünk úgy, hogy ebben a bejegyzésben arról írunk, hogy miért érdemes műanyag ablakokat vásárolni. A műanyag ablak megfelelő és időben történő karbantartása nem csak az élettartama szempontjából előnyös, hanem költségmegtakarítást is eredményez, hiszen a műanyag ablak meghibásodása esetén költséghatékonyan cserealkatrészre lesz csupán szükség. Míg a fából készült keretet, amit minden évben át kell nézni, és ha szükséges, minden évben felületkezelést is kell végezni, nem éppen kis feladat és költséghatékony.

A műanyag ablak tisztítása

A műanyag nyílászáró tisztítása nem csak esztétikailag, hanem alapvetően más célból is szükséges. Az ablakok megfelelő tisztításához azonban tudnunk kell, hogy milyen tisztítószereket használjunk és hogyan alkalmazzuk azokat.

A műanyag ablakok és szárny szerkezetét enyhe mosószerrel, bő vízzel kell tisztítani. Az üveg felületeket alkoholos ablaktisztító folyadékkal a legegyszerűbb tisztán tartani. A tisztításhoz CSAK puha-lehetőleg fehér rongyot használjunk. A színes esetenként engedi a színét és ugyan az ablaknak nem lesz baja, de kezdhetjük elölről az egészet. A puha törlő papír is jó, de legyünk környezettudatosak, ne pocsékoljuk!

Tilos azonban az alábbiakat!

  • maró hatású szerekkel tisztítani
  • újságpapírral dörzsölni az üveg felületét
  • dörzsi szivaccsal
  • késsel kapargatni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük