Menü Bezárás

Miért működőképes napjainkban a generálkivitelezés?

Az építőipar örök problémája, hogy a kisvállalkozások, egyéni vállalkozók sokszor nem tudják ugyanazt a stabil minőséget és kényelmes megoldást kínálni, mint a nagyobb cégek, ami viszont nem mindig megfizethető.

A generálkivitelező feladata

A generálkivitelező munkája meglehetősen összetett, hiszen minden nehéz építési, felújítási kihívást elvállal. Ez rengeteg telefonhívást, találkozót és stresszt jelent – ​​mindezt leveszi az ügyfél válláról! Az ügyfélnek csak tartania kell vele a kapcsolatot, megkímélve magát minden idegeskedéstől. Ugyanakkor tiszta rálátásod van az összes munkafolyamatra, és képes befolyásolni az elrendezési dokumentumot és gyakorlatilag minden mást. Feladatai közé tartozik az építési engedélyek kérelmezése, anyag- és építési anyagok rendelése, a munkafolyamat megtervezése, mindezek felügyelete, a megfelelő munkaerő és eszköz rendelkezésre állása, valamint a magas minőségi követelmények biztosítása. Ezen túlmenően ott van az alkalmazottak tevékenységének irányítása, mérnöki tevékenységek elvégzése, mint például a helyszíni szemle vagy az előrehaladás nyomon követése; egy másik fontos szempont az építés közbeni hulladékkezelés (ártalmatlanítás/újrahasznosítás). A generálkivitelezés egy kiterjedt szakterület, amellyel az alábbiakban részletesebben foglalkozunk.

Tehát az előnyei

Ha házépítésen gondolkodik, és költségcsökkentést és időt szeretne megtakarítani, érdemes lehet fővállalkozót igénybe vennie. Íme 5 ok, amiért:

1. Gyorsaság: Ha szakképzett generálkivitelezőt választ, aki tapasztalattal és kapcsolatokkal rendelkezik az iparágban, nincs szükség hetekig vagy hónapokig tartó várakozásra egy építészre vagy más szolgáltatóra.

2. Költségtervezés: Ha egyedül dolgozunk ezen a projekten, akkor garantált, hogy több tízezerrel többet költünk a kelleténél — rossz tervezés, rossz engedélyek, rossz anyagok vagy egyszerűen rossz kivitelezők miatt.

3. Egyszerűség: Vagy talán… stresszmentes? – csak annyit kell tennie, hogy elmondja egy generálkivitelező, milyen házat szeretne építeni, aláír néhány papírt, és várj néhány hónapot, amíg megvalósul.

4. A minőség után vágyunk.

Amennyiben egy magunk építkezünk, gyakran kell aggódnunk a munkavégzés miatt. Generálkivitelezővel azonban nem a mi vállunkat nyomja ez a teher, hiszen szerződésben garantálják számunkra a legjobb minőséget, tehát az átvételkor nem kell panaszkodnunk semmiért sem.

5. A tisztaság is fontos szempont.

Ez esetünkben nemcsak a munkafolyamatok átláthatóságára utal, hanem arra is, hogy nem szükséges bemocskolnunk a kezünket ahhoz, hogy felépüljön álmaink otthona.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük